keskiviikko 14. marraskuuta 2012

treenipäivä

kuva: www.cambridgeohjelma.fi
Tänään kävin salilla ja kylläpäs tuli hyvä olo. Välillä oikein kiukuttaa kun ei ehdi salille niin usein kuin haluaisi. Haluaisin olla niin energinen, että jaksaisin käydä neljä kertaa viikossa salilla, mutta luulempa ettei kolmivuoro-työtä tekevä ehdi muuta sitten harrastaakaan. Mulla on kuitenkin melko paljon asioita, mistä en halua luopua, jotta pääsisin salille niin usein.

Niinä viikkoina kun en ehdi salille kuin kerran (tai pari) yritän tehdä liikkeitä koko kropalla, enkä vain esim. jalkoja tai ylävartaloa. Toki jos kävisin monta kertaa viikossa jakaisin noita kropan osia eri päiville. Tänään ohjelmani oli seuraava:

alkulämmittely crosstrainerilla

3 x10 toistoa jalkaprässi 70kg
3 x10 toistoa ojentajat 12,5kg
2 x10 toistoa selkäpenkki
2 x10 toistoa kylkipenkki (+5kg käsipaino) mol. puolet
1 x8 + 2 x6 toistoa penkkipunnerrus 20kg
3 x10 toistoa kahvakuulakyykky 12kg
3 x8 toistoa etureisi 35kg
5 x10 toistoa vatsat bosun avulla

Yhteensä 1h

Tuntui niin joka paikassa ja kun raahauduin salilla portaat ylös pukkareille, en voinut olla varma kantaako jalat loppuun asti..se siitä "ota siellä salilla kevyempi treeni"-ajattelusta, mitä pitäisi suorittaa näin pienillä kalorimäärillä. Saa nähdä käykö taas se säästöliekki-tapahtuma ajatellen ens viikon punnitusta. Laitoin tohon kuvaksi vielä mun tän hetkisen ruokavalion (kopioitu http://www.cambridgeohjelma.fi/) eli Cambridge-ohjelman taso 2 rungon. Viimeviikolla kyllä sovelsin melko reilusti ruokavaliooni ykkös tason puolelle. En joka päivä syönyt marja annoksia, eikä lihan määrä ollut joka päivä 200g.

Laihduttamisen yhteydessä puhutaan paljon tavoitteista. Kehotetaan asettamaan välitavoitteita, jotta pysyisi motivoituneena. Alustavasti valmentajani kanssa sovimme painonpudotus tavoitteekseni päästä 70kg painoiseksi. Se tarkoittaisi 19kg pudotusta. Edelleen se tuntuu parhaalta tavoitteelta ja realistisesti saavutettavalta. Moni on kysellyt, että kauanko vielä aiot syödä tota pussiruokaa. Olen vastannut, että niin kauan kuin painan 70kg. Toki cambridge-valmisteet säilyvät osana ruokavaliota tavoitteen saavuttamisen jälkeenkin, kun painoa aletaan hallitsemaan.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa ja valmistautua yövuoroon.

Aikas kuollut olo treenin jälkeen...

1 kommentti:

  1. Oi, mikä laiha Jenni!! :) Arvaa kuin paljo mun tekis mieli salille?! Varsinkin tän postauksen luettuani. Tää kotona kökkiminen on tylsääääää..

    VastaaPoista