perjantai 9. marraskuuta 2012

Supermies

Tämä blogiteksti on omistettu miehelleni ja hänen saavutukselleen. Voisi luulla että laihduttaminen on helppoa, varsinkin kun olen nähnyt mieheni sen tekevän melko kivuttomasti. Ei se sitä kuitenkaan ole. Hän ei ole varmaankaan tuonut laihduttamisen tuomia epämukavuuksia niin suurisanaisesti julki kuin minä, joka on aina valittamassa nälkää ja mielitekoja.

Aloitimme vuonna 2011 molemmat laihduttamaan. Santeri onnistui paremmin, koska ei ole syönyt kilojansa takaisin kuten eräät.. Painoa miehelläni oli tuolloin n. 118kg, toki pituuttakin liki 190cm. 9kk ajassa hän laihtui n. 27kg. Santeri pienensi annoskokoja huomattavasti ja jätti herkut. Hän vähensi myös paljon alkoholin käyttöä kun tuo kalja tuo melkoisesti kaloreita. Hän vähensi hiilihydraattien määrää, alkuun niistä miltei kokonaan kieltäytyen sitten vähitellen niitä lisäsi takaisin ruokavalioon. Perus hyötyliikuntaa hän lisäsi, ei sen kummemmin kuitenkaan kuntosalihirmuksi ryhtynyt.

Voisi luulla, että häntä katsomalla saisin kovasti motivaatiota laihdutukseen. Hänkin pystyi, niin minäkin! Ajoittain uskon pysyviin muutoksiin, koska mieheni näyttää hyvältä. Välillä kuitenkin näen Santeria katsoessa vain oman epäonnistumiseni. Miksi en itse pysty olemaan tiukasti erossa herkuista?Onko laihtuminen miehelle helpompaa kuin naiselle? Kai jokainen ihminen on erilainen, mutta tiedän Santerin omaavan paremman asenteen moneenkin eri asiaan kuin itselläni on. Olen hänen saavutuksistaan erityisen onnellinen ja ylpeä. Varmasti tämä oma projektini on helpompaa, kun puoliso ei istu kotona mussuttamassa herkkuja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa olla niin huomaavaisia. Antaa kuvien puhua puolestaan, tässä on supermieheni.

syksy 2010


joulu 2011

kesä 2012


2 kommenttia:

  1. Laihtuminen on miehille helpompaa - tehokkaampi aineenvaihdunta. Erittäin epäreilua. Ei toki vähennä Santerin onnistumisen arvoa yhtään, mutta älä säkään suotta vertaa omaa laihdutusurakkaasi muihin. ;) Ole ylpeä jokaisesta epätoivon hetkestä, jolloin et ole antanut periksi. Ja jos sattuu lipsahdus, nouset vaan uudestaan ylös ja jatkat vaikka ihan kiukulla.

    Tsemppia! Olen susta hirveän ylpeä jo nyt!!
    A-S

    VastaaPoista