tiistai 23. lokakuuta 2012

Motivaatiota

Ehkäpä blogin pitäminen pitää motivaatiota yllä painonpudotus matkallani. Olen itse saanut motivaatiota toisten onnistumisista ja tarinoista painonhallinnasta ja liikunnasta. Aloitin viikko sitten elämäntapa remontin. Olen aiemminkin laihduttanut, monesti ja aina lihonut uudelleen. Olen aina tiennyt miten kuuluisi syödä, kyllähän sairaanhoitaja kaiken tietää lautasmalleista. Mutta miten hallita ja hillitä herkkujen syöntiä?

Cambridge-tuote olkoon apunani tässä projektissa. Olen laihduttanut aiemminkin vlcd-ohjelmalla. Cambridge Ohjelmassa käytetään laadukkaita erittäin niukkaenergisiä laihdutustuotteita. Painonpudotusta seuraa ja tukee koulutettu Cambridge-valmentaja.

Aloitus painoni on huimat 89kg. Hävettää suunnattomasti tuo paino, varsinkin kun puolitoista vuotta sitten sain laihdutettua 17kg, painoon 73kg. Ehkäisyn lopettaminen ja stressi ajoi minut niin tuttuun mieliala-syömiseen ja paino nousi takaisin. Nyt olen päättänyt muuttaa elämäni suunnan.

kanafile 100g, raejuusto 50g
Viikko sitten tapasin uuden valmentajani. Ensivaikutelma hänestä oli hyvä. Oli vaikea uskoa, että edessäni minua tsemppaava hoikka nainen on juuri itse laihduttanut ohjelman avulla 14kg. Aloitan ohjelman ns. paasto+ tasolla, joka tarkoittaa, että syön 3kpl ohjelman ateriankorviketta ja yhden 200kcal aterian jonka voi koostaa valikoiduista proteiinin lähteistä sekä kasviksista/vihanneksista. Vieressä on kuva 200kcal annoksestani. Liikun paljon ja kuntosalijäsenyyden omistavana olin alkuun huolissani jaksamisestani liikkua, kun syön päivässä alle 450kcal. Jaksoin kuitenkin käydä heti ensimmäisen viikon aikana kaksi kertaa tekemässä saliohjelmani ja kertaalleen pidemmällä lenkillä koirani kanssa. Olinkin sopinut valmentajani kanssa että lisäämme kalorimäärää jos en jaksa liikkua lainkaan.

Alkuun nälkä vaivasi kovasti, mutta kuudentena päivänä en ollut enää koko ajan nälkäinen. Ketoosin saavutettuani henkeni on alkanut haista todella pahalle ja hampaiden takana on kokoajan inhottavan tahmainen olo, vaikka kuinka hampaita harjaisi. Parissa päivässä jo tunsin nesteiden lähtevän liikkeelle ja olo vaikutti erittäin kevyeltä. Ei turvottanut, enkä tuntenut ähkyä mihin olin jo taas niin tottunut. Kylmä on koko ajan. Suuria mielitekoja roskaan ei ole ollut, tiedän kuitenkin niiden heikkojen hetkien vielä tulevan.

Tänään minulla oli ensimmäinen punnitus ja vaaka näytti -3,3kg. Tästä on hyvä jatkaa. Jatkan vielä ainakin viikon paastolla.

5 kommenttia:

 1. Jee, Jepanderi!!! Niin ihailtavaa rohkeutta!!! :) Sinä ja eilinen kuntosaliritari lisäätte munkin motivaatio!! Tsempataan yhdessä toisiamme eteenpäin!! ;)

  -Tintsu, joka osas kommentoida sittenkin-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, toi kellonaika tuolla kommentin perässä on muuten ihan pielessä. Taisin kommentoida 23.06, en 13.06. ;)

   -T-

   Poista
 2. Kiitos motivoinnista. Yhteisiä salitreenejä odotellessa :)
  -Allu

  VastaaPoista