perjantai 24. tammikuuta 2014

Jutta on the road

Maanantaina treffasimme Tiinan kanssa Tampretalossa Jutta Gustafsbergin luennon merkeissä.


Sinänsä en odottanut sieltä löytyvän järisyttävästi mitään uutta. Uskoin edelleen "laihdutusmetodien" vannovan rahkan ja raejuuston nimeen. Mitä sieltä sitten jäi käteen? Jutta puhui siitä miten minäkuva kehittyy. Siitä miten siihen vaikuttaa menneisyys, joka muokkaa meistä sen mitä olemme nyt. Suvun tai vanhempien painostus tuloksiin tai vähättely siitä mitä olet tai sitä mitä sinusta voisi tulla, vaikuttavat minäkuvan syntyyn. Jutan oppi tästä oli, ettei mennyttä saisi jäädä murehtimaan vaan pitäisi oppia siitä.

Jutta puhui myös unelmista. Hän rohkaisi unelmoimaan, mutta myös tokaisi ettei toivominen riitä, jos haluaa unelmien toteutuvan. Meidän tulisi asettaa tavoite, jonka uskomme olevan mahdollista saavuttaa. Tavoitteen saavuttaminen vaatii sitoutumista. Miksi sitten emme aloita sitä tavoitteen toteuttamista? Suurin syy on, että pelkäämme epäonnistumista.

Toki luento piti sisällään muutakin, mutta tässä nyt jotain sisällöstä. Huvittavinta oli kuvailu tyypillisestä laihduttajasta joka on ensin motivoitunut pudottamaan painoa ja saakin pudotettua reilusti. Sitten hän tulee raskaaksi ja lihoo reilut 20kg raskausaikana ja on siten taas laihdutuksen äärellä. Kuulostaako tutulta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti