torstai 26. joulukuuta 2013

Karu totuus

Let´s talk about babyweight. Eli ne raskauskilot. Paljonko niitä tuli? Niitä tuli komeat 21,7kg. Raskaaksi tullessani elämänmuutos projektini oli mallillaan. Olin laihtunut huikeat 18kg ja uskoin jotakin tapahtuneen päässäkin. No asiahan on niin, että läski on läski vielä vuosikaudet laihtumisen jälkeen. Pää ei vaan toimi niin nopeasti kuin kroppa ja aineenvaihdunta. Kun vauva lähti kasvamaan oli hiilaritarve alkamassa, jota seurasi herkkuhimot ja kuinkas kävikään. Turvotus ilmeni kroppaan kun testi näytti plussaa. Kaikesta pahoinvoinnistakin huolimatta kaikki mitä ei tulisi syödä maistui taas, aivan kuin mitään laihtumista ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Koko raskauden ihmiset ympärilläni hiplasivat pyöristynyttä vauvamahaani ja kehuivat kuinka söpö se on. Minusta se ei ollut niin söpö. Turvotessani oli kokoajan paha olla. Olinhan jo ollut se hoikistunut, aktiivinen liikkuja. Halusin sen takaisin. 16 rv:ltä alkaen supisteli aina rasituksessa joten liikunta ei onnistunut enää. Eikä jaksanut. Eikä viitsinyt.

Ruokahaluni katosi sairaalassa ennen synnytystä. On käsittämätöntä kuinka kevyt olo on nyt kun vauva ei ole mahassa. 9kg jäi sairaalaan. Huomaan, että turvotus on alkanut laskemaan. Varsinkin kasvoista. Vihkisormus ei vielä mahdu mutta toiveikas jo olen. Olen päättänyt nyt jouluajan vielä sallia itselleni niitä asioita mitkä nyt maistuu, mutta vuoden alusta tarkempi linja syömisten suhteen jatkuu. Hiilarittomaan elämään en vielä palaa, kun kuiteskin imetän.

Tästä on nyt hyvä jatkaa, pitäähän sitä tavoitteita olla. Ensimmäinen tavoiten on laihtua mittoihin ennen raskautta.

Yhteenvetona:
Paino ennen raskautta: 71 kg
Paino ennen synnytystä: 92,7 kg
Paino viikko synnytyksen jälkeen: 83,7 kg
Vasen: viikko ennen synnytystä, oikea: viikko synnytyksen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti