Sivut

perjantai 9. elokuuta 2013

Omppupiirakkaa

Kokeilin The good morning blogista löytämääni omenapiirakka ohjetta. Ohjeessa oli siis omenapiirakka, jossa ei ole rasvaa, sokeria, eikä vehnäjauhoja. Noh, hieman muokkasin ohjetta, koska lahopäänä ostin vain yhden banaanin ulkomuistista kahden sijaan ja mun stevia, jota käytin makeutukseen sisälsi osittain sokeria. Dan Sukkerin stevia sisältää 50% vähemmän kaloreita kuin samassa määrässä sokeria. Käyttämäni heraproteiini oli myös erilaista kuin alkuperäisen ohjeen protskulisä. Lopputuloksena tuli erittäin hyvän makuinen piirakka, mut pohja ei kohonnut hyvin ja jäi kiinni vuuan pohjaan :( Oon myös melko kokki kolmonen, joten saatoin mokailla soveltaessani..


2,5 dl kaurahiutaleita
60 g toffeen makuista proteiini puddingia
1,5 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
0,5 dl steviaa

Ensin yhdistin kuivat aineet keskenään. Sitten sekoitin nestemäiset aineet keskenään. Lopuksi koko potti samaan kippoon ja sekaisin.


4 munan valkuaista
1 muussattu banaani
0,5 dl vettä
0,5 dl maitorahkaa


Tuoksu oli huikeen hyvä!


Sitten kuorin, paloittelin ja kevyesti kuullotin 2 isohkoa omenaa. Piirakkavuuan pohjan "voitelin" öljyllä ja painelin taikinan pohjalle. Päälle asettelin omenat. Paistoin 175 asteessa puolisen tuntia.

Maku yllätti positiivisesti, mut toi koostumus jäi huonoksi. Missähän mokasin?



Ennen leipomuksia kävelin JO neljännen kerran tällä viikolla mun vitosen lenkin. Kyl on Mamalla hyvä mieli. Eilen sain myös hyviä uutisia sen laikkauksen suhteen ja siihen ei ole näillä näkymin tarvetta raskausaikana. HUH. Odotan innolla huomista, kun ystävän kanssa lähdetään katsastamaan Lahden Fitnes Expon - karsintaa Jyväskylään. Tästä sitten huomenissa lisää :)

Lenkki look



2 kommenttia:

  1. Suositteletko kuitenkin kokeileen? Toimiko se caramelli tossa? Hyvältä näyttää ainakin.

    VastaaPoista